7 iOS features som du ikke kendte på din Apple iPhone

6 smarte features i Apple iOS du ikke kender

Slip for uønskede opkald

Uanset hvor mange fordele der er ved vores moderne teknologi, kommer vi ikke udenom at der også er irriterende aspekter af at være i konstant kontakt med omverdenen. Et eksempel mange nok kan nikke genkendende til er konstante opringninger fra ukendt nummer, der typisk blot er endnu en sælger du ikke er interesseret at snakke med.

Der er dog hjælp at hente i Apple iOS. Under indstillinger for telefonen kan du nemlig slå funktionen ”Silence Unknown Callers” til. Dette betyder, at alle numre der ikke er i din kontaktliste og som du ikke selv har kontaktet for nyligt, vil blive sendt direkte til telefonsvareren. Dermed slipper du for at få hjemmefreden forstyrret af endnu et uønsket opkald.

Tillad ønskede opkald i ”Do Not Disturb”

En anden måde at slippe for hele tiden at blive kontaktet er den nok velkendte ”Do Not Disturb”-funktion. Denne funktion blokerer for opkald, beskeder, notifikationer og andet der kunne forstyrre dig. Hvis du gerne vil have fordelene ved funktionen, men ikke nødvendigvis vil afholde alle personer fra at komme i kontakt med dig er dette også muligt. Du kan gøre det muligt for både grupper af dine kontakter, eller bare enkeltpersoner at ringe ”igennem” din ”Do Not Disturb”. På den måde kan du sikre dig kun at blive afbrudt af dem du er interesseret i at snakke med.

Forlæng batterilevetiden med intelligent opladning

Batterilevetid er en evindelig diskussion når det kommer til smartphones, og levetiden kan forkortes ret meget i løbet af en telefons levetid. En ting der kan have en negativ effekt i denne sammenhæng er hvis du ofte oplader til 100% og lader telefonen fortsætte med at oplade. 

En feature i Apple iOS der kan hjælpe på dette er ”Optimized Battery Charging”. Når du slår dette til lærer telefonen dine opladevaner at kende, og lader for eksempel i løbet af natten ikke helt op. Gennem natten holdes batteriet på max 80% og lades kun fuldt op lige op til din alarm ringer.

Få det hele med, med ekstra lange screenshots

Screenshots er en nem og effektiv måde at gemme ting så du kan læse eller undersøge dem senere. De fleste kender alligevel nok til irritationen over at skulle tage flere screenshots for at få hele hjemmesiden eller mailen med. 

Dette kan dog gøres meget lettere i Apple iOS. Når du tager et screenshot i apps som fx Safari får du nemlig muligheden for at vælge mellem ”Screen” eller ”Full Page”. Vælger du ”Full Page” gemmes siden i Files-appen som et pdf-dokument, som du derefter kan redigere som det passer dig. 

Lad Siri og Spotify arbejde sammen om din musik

Med lanceringen af iOS 13 er der potentielt godt nyt til kunder der både bruger Apple-produkter og Spotify. Tidligere har en musikforespørgsel til Siri kun fungeret med Apple Music. Dette ser dog ud til at ændre sig. Siri vil fremover være i stand til at sætte musik i gang på andre streamingtjenester, for eksempel Spotify. Spotify er efter sigende også i gang med at teste en opdatering der kan arbejde sammen med Siri.

Scan dokumenter direkte fra din iPhone

Har du i din dagligdag ikke adgang til en scanner, er der hjælp at hente i Apple iOS, nærmere bestemt i Files-appen. Her er det nemlig muligt at scanne dokumenter ved at bruge kameraet i din iPhone. Det eneste du skal gøre er at åbne funktionen ”Scan Documents”, holde telefonen over de sider du ønsker at scanne og så finder iPhonen dem helt selv. Du kan scanne flere sider i streg ved bare at bladre og lade telefonen finde den nye side. Det hele gemmes i en PDF-fil som du herefter kan dele med andre devices.