Det lineære gulvafløb har overtaget den kvadratiske gulvrist.

Det traditionelle gulvafløb er skiftet ud

Badeværelset er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det mener mange danskere i hvert fald, og derfor er det heller ikke overraskende, at så mange vælger at bruge lidt flere penge for at sikre sig, at alt fungerer. Og en nyere kultur trend viser, at det traditionelle afløb med den firkantet gulvrist er på vej ud, i takt med nyere og bedre løsninger vinder frem.

Lineære gulvafløb vinder frem

Blandt de ting, som flere og flere danskere er begyndt at benytte sig af er de lineære gulvafløb i badeværelset, hvor gulvristen placeres helt op mod væggen. Før det for alvor fandt sin plads på det danske marked var der reelt kun en mulighed, nemlig det kvadratiske gulvafløb. Dog kan netop det kvadratiske være et problem i brusekabinen, da det kræver, at vandet falder præcist fra alle fire sider af væggen.

Det lineære afløb gør bliver monteret op ad indervæggen, samtidig med at gulvet sænkes få grader ned mod afløbet. Det gør altså, at vandet altid løber i retning af afløbet. Det sikrer også en bedre overgang mellem gulvet og væggen. Derfor er løsningen både mere praktisk, enkel og stilfuld end det kvadratiske afløb, der tit kan ende med at ligne et stort frimærke, der ikke rigtigt spiller sammen med badeværelsets andre komponenter.

En stilfuld og sikker gulvrist

Det lineære gulvafløb er både i udseende og funktion mere praktisk og enkelt end det kvadratiske. Uanset placering i brusenichen – det være sig linjeafløbet eller hjørneafløbet – så er du garanteret en løsning på vandafledning, der er både stilfuld, men også sikker. Hvis vandet ikke bliver ledt væk ordentligt, så kan man i værste fald risikere utætheder eller lækager i badeværelset. Bliver disse problemer ikke opdaget i rette tide, kan man efter få år ende med en meget stor regning. Derfor er det ekstra vigtigt, at du sørger for at finde en løsning, der virker med det samme, og som vil gøre det i mange år fremover.

Ud over sikkerheden får du med de andre typer gulvafløb en mulighed for at sammensætte badeværelset på lige den måde, som du ønsker. Hvorvidt det er til det splinternye bruserum eller til det gamle badeværelse fra 80’erne, så er der helt sikkert en løsning til dine behov.

Søger du mere inspiration om gulvafløb så besøg www.unidrain.dk/produkter/gulvafloeb/