Din hund har fået orm. En ormekur er svaret.

Gode råd hvis din hund har fået orm

Hunden er vores bedste ven. Siger man. Den er god at have med på sin gåtur, og den er dejlig at have hjemme, når man ligger og hygger. Man snakker med den, og det føles, som om den reagerer og forstår en. Derfor er det også vigtigt sørge for, at hunden har det godt. Der er mange ting, der hjælper til dette.

Man kan tage hunden med til dyrlæge og få tjekket de skavanker, der kunne være. Ligesom vi selv søger læge, hvis vi oplever lidt problemer. I forbindelse med de flåter, orme og lopper, er det en god idé forebyggende at søge dyrlæge eller lave forebyggende behandlinger, der hjælper din hund til at undgå disse ting. Ved dyrlægen kan man med fordel tage en afføringsprøve med, som så skal undersøges. Når det er gjort, så er det altid bedst at få behandlet hunden mod den slags orm, som hunden faktisk har. Her taler man ofte om en ormekur og på den måde undgår man, at ormene risikerer at blive resistente.

En ormekur til hund er ofte den foretrukne behandling

Om hunden skal have hyppige ormekure er et spørgsmål om livsstil. Hvis det er en hund, der lever på en gård, hvor den nemt kan komme i kontakt med f.eks. hestepærer eller mus, den kan spise, vil det være en god idé ofte at give hunden en kur.

Der er også steder i Danmark, hvor ræve er inficeret med rævens dværgbændelorm. Det er en bændelorm, der er 1-3 mm. Lang. Det er særligt i Sønderjylland, den orm forekommer. Bor man i et sådan område, er det en god idé hyppigt at få tjekket sin hund. Det er en type af orm, som kan smitte mennesker gennem afføringen.

Hvis din hund skulle have orme til stede i ondvoldene er det ikke sikkert, at de udgør et helbredsmæssigt problem, der bør komme under en ormekur. Hvis mængden bliver for stor eller måske øges for hurtigt, så skal der behandling til. Ellers vil det skabe symptomer, der i sidste ende vil være til stor skade for hundens helbred.

Det er muligt at læse mere om forebyggelse, forekomst og behandling på Fødevarestyrelsens hjemmeside og Statens Serum Institut.