Flere firmaer og privatpersoner går efter brugte kontormøbler.

Hvorfor køber flere brugte kontormøbler frem for nye?

Når et stort firma flytter en afdeling på tværs af landet, så efterlades en masse kontormøbler i de tomme lokaler. Før i tiden var det ikke ualmindeligt, at disse møbler, der stadig kunne være i fin stand, endte på lossepladsen. Men nu viser en ny kultur trend at både firmaer og kunder har fået øjnene op for spildet af kontorinventar, og flere firmaer har faktisk oplevet en stigning i salget af de brugte kontorartikler.

Når mennesker og firmaer finder deres inspiration til nye kontorer, hjemmekontorer eller arbejdsrum, så går flere efter de brugte kontormøbler. Det kan også nævnes, at det ikke bare er møbler, der er blevet mere populære i brugt stand. Det er en generel tendens, at brugte møbler er blevet mere og mere populære. Det gælder alt fra skriveborde til kontorstole og skabe, der er kommet i høj kurs.

Tre gode grunde til at købe brugte kontormøbler

Her er der nogle af grundene til, at mange forbrugere og firmaer køber brugte kontormøbler for tiden, i stedet for de helt nye:

  • Der er ofte rig muligheder for, at din eller firmaets pengepung kan spares for en større slankekur, når det nye kontor, det fælles arbejdsrum eller hjemmet skal have en opgradering. Selvom kontormøblerne ikke er spritnye eller lige er kommet ud af emballagen, så betyder det ikke, at funktionsværdien er faldet. Man kan af og til opleve, at møblerne knap har nået at samle støv, før det foregående firma har rykket videre til andre kontorer. Derfor kan der være penge at spare, ved køb af brugte kontormøbler.
  • Miljøet skånes, hvis du køber møbler, der ikke er kommet direkte ud af fabrikken. At genbruge kan også være et vigtigt signal at sende for et firma, især hvis man vil fremstå som værende en bæredygtig virksomhed. Som privatpersoner er vi også blevet mere fikseret på at genbruge møbler, herunder kontormøbler.
  • De brugte kontormøbler kan give mere sjæl til et kontor, hjemmekontor eller arbejdsrum. Især hvis møblerne har en speciel historie.

Der er altså både flere grunde og forklaringer på, hvorfor det kan betale sig at investere i kontormøbler der er brugte, frem for nye. Ikke kun fordi de er billigere men også fordi de kan sætte en helt anden stemning og så understøtter det miljøet i form af genbrug.