Mangel på elektrikere i Hillerød

Stor mangel på elektrikere i Hillerød

Mangel på elektrikere i HillerødNyuddannede elektrikere fra Hillerød ser ikke ud til at være ledige længe, når de bliver færdiguddannet til næste år. Ifølge de seneste ledighedstal viser det sig nemlig, at der reelt kun er 2% arbejdsløshed indenfor elektrikerbranchen og typisk varer det ikke længe, før disse kommer i job. Den store efterspørgsel efter el-installatører ser ud til, at fortsætte frem til minimum 2020, hvorfor der i øjeblikket er rigeligt at lave. De nye, brede elektriker-uddannelser har da også givet elektrikerne langt større fleksibilitet på et sultent jobmarked.

En autoriseret elektriker har mange jobmuligheder

Det tyder også på at elektrikere går en lys fremtid i møde. Alene i Hillerød er der i gangsat større projekter for flere millioner og mange ældre elektrikere går på pension henover de næste år. Denne udvikling betyder, at rigtig mange brancher i dag har brug for en autoriseret elektriker. Der er altså nok arbejde at kaste sig over.

Ifølge nyere prognoser vil Danmark i løbet af 2020 mangle i nærheden af 6.000 elektrikere, hvilket betyder, at chancen for at de færdiguddannede ender på dagpenge er minimal. Det vil i hvert fald være for en meget kort periode. Uddannelserne er også så brede, at elektrikerne kan bruges indenfor rigtig mange forskellige fag. Derudover vil mange kunne videreuddanne sig til el-installatør eller el-ingeniør.

Elektrikere i Hillerød går en lys fremtid i møde

Studerende på elektriker-uddannelsen i Hillerød går som sagt en lys fremtid i møde. Der vil ikke være den samme konkurrence om stillingerne da udbuddet af job vil være stort indenfor rigtig mange brancher og specialeområder. Det samme gælder for udbuddet af praktikpladser hos de mange arbejdspladser, hvor mange elever ender med at få sig et fast job. Hvordan lønningerne så kommer til at påvirke den nye arbejdskultur må tiden vise. Udviklingen ser ud til at fortsætte de næste mange år.