Tagsten der kræver en algebehandling.

Undgå disse faldgrupper ved en algebehandling

Vi har alle oplevet det. Taget har flere steder fået grønne plamager, der får taget til at fremstå beskidt og som ødelægger synet af vores flotte hus. Mange husejere frygter dette, og særligt bliver det enerverende, hvad der kan gøres ved problemet. For løsninger er der mange af, men hvad med prisen og vores miljø. Hvilken algebehandling af tag virker bedst? Kan jeg foretage en tagrensning selv eller skal jeg bruge en fagmand? Spørgsmål som disse er der mange af. Det kan være en jungle at finde rundt i, for hvornår og hvordan får finder den helt rette løsning.

Særligt i dag er der kommet ekstra meget fokus på vores klima og miljø. Det betyder også at vi skal tænke over, hvordan vi renser vores tag, så farlige midler kan undgås. Også når det kommer til algebehandling, er der nogle særlige forbehold og lovkrav som skal overholdes. Men før vi kommer omkring dette, vil vi kigge nærmere på hvordan problemet med algerne opstår, for så at kigge på hvordan alger kan behandles.

Manglende tagrensning kan forårsage store skader

En af egenskaberne ved alger er, at de holder på fugten i lang tid. Desværre betyder dette også, at vores tag rammes af denne fugt og det kan give fugtskader og forringe levetiden af byggematerialerne. Alger rammer især tagsten og med tiden nedbryder de stenene, bl.a. igennem deres fugt men også fordi, at de så rødder i dem. De små revner i tagstenene kan desuden betyde, at der opstår frostsprængninger, når kulden for alvor rammer. Fugten får revnerne i tagstenene til at udvide sig til de springer. I dette tilfælde kan det blive nødvendigt, at investere i helt nye sten.

Hvis du har alger på dit tag, så gælder det om at handle hurtigt for at begrænse skaderne mest muligt. Algevækst kan fjernes men kræver de rigtige midler. Er omfanget meget begrænset, kan man også prøve med en børste og lidt vand. Er der tale om et større område, så vil en tagrensning typisk være den bedste løsning og her anbefales det, at bruge en fagmand til opgaven. Forkert brug kan nemlig forårsage større skade og behandlingen kommer også an på, hvilken type tag du har. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at der kun findes et algebekæmpningsmiddel i Danmark som er lovligt til brug i en algebehandling. Dette kan du læse mere om på Miljøstyrelsens officielle side.